Lever je graag topkwaliteit af, neem je veel verantwoordelijkheden op en hou je vaak rekening met de belangen van anderen?

Daar is niets mis mee!

Perfectionisme coaching ›

Maar wat als de drang naar perfectionisme je leven overheerst?

Ben je vaker niet dan wel tevreden met wie je bent? Vind je jouw resultaten en de doelen die je wil bereiken maar gewoontjes? Heb je een grote prestatiedrang, neem je veel verantwoordelijkheid op? Streef je steeds naar sneller, meer en beter en stel je vast dat je nooit 100% tevreden bent? Voelt het alsof je geen keuze hebt, ervaar je voortdurend dat je heel veel MOET, zeg je nauwelijks nee en heb je het gevoel dat je de wereld op je schouders draagt? Stel je je geregeld de vraag

“Ben ik wel goed genoeg?”

Onze perfectionismecoaches gaan graag met jou aan de slag om dit patroon te doorbreken!

Ja dat kan! Immers, perfectionisme is geen aangeboren eigenschap, het patroon ontwikkelt zich meestal onbewust in je kindertijd. Dat betekent dat je hier zelf, met de nodige hulp, mee aan de slag kan. Het is belangrijk dat je je realiseert dat perfectie een illusie is. Op het moment dat je dit realiseert, heb je de eerste stap al gezet!

Gratis kennismakingsgesprek

Het patroon van ‘moeten’ doorbreken, daar gaat perfectionisme coaching over

In een coachingstraject zal je bij zichzelf op zoek gaan naar de typische kenmerken van jouw perfectionisme: de lat steeds hoog leggen, zelftwijfel, veel piekeren, faalangst, controledrang, niet kunnen kiezen, uitstelgedrag, een immens verantwoordelijkheidsgevoel en altijd blijven doorgaan. Onze perfectionismecoaches beschikken over een ruim arsenaal aan middelen om met jou aan de slag te gaan en de belemmerende gevolgen van jouw perfectionisme te milderen.

Daarnaast kan er ook gekozen worden voor de specifieke OCP-Methode (OCP = Ontwikkelingsgericht Coachen van mensen met Perfectionisme). Met deze  specifieke NLP-techniek werken we in op het bewuste en het onbewuste. We geven ruimte aan die totaal andere kant van jou die niets liever wil dan dat jij onbevangen en met vertrouwen in het leven kan staan. Zo herstellen we het evenwicht tussen rede en emotie, zodat zelfzekerheid, rust en energie in de plaats kan komen van verkramping en stress. Je leert om je perfectionistische gewoonten te vervangen door gezondere en meer realistische gewoonten. Zo ben je opnieuw in staat om verantwoordelijkheid op te nemen voor jezelf en niet alleen voor anderen. Je kiest bewust voor zelfzorg. Dit betekent JA zeggen tegen wat bij je past en een duidelijke NEE te geven aan wat jij niet meer wil doen.

Maak kennis met onze perfectionisme coaches

“Wanneer perfectionisten de bal misslaan, wordt hun hele gevoel van eigenwaarde geraakt. Ze voelen zich een mislukkeling, niet omdat ze een mislukking zijn, maar omdat ze een tekortkoming hebben getoond aan anderen. En als anderen zien dat ze onvolmaakt en gebrekkig zijn, betekent dat dat ze niets waard zijn.”

Dr Thomas Curran, Brits onderzoeker

TIEN symptomen van perfectionisme:

 1. Je kunt moeilijk nee zeggen. En als je dat wel doet, voel je jezelf schuldig.
 2. Je legt de lat voor jezelf en de anderen zeer hoog.
 3. Je bent ontevreden over je eigen prestaties, en gaat ervan uit dat je niet beantwoordt aan de verwachtingen van anderen. Je ziet vooral wat nog beter kan.
 4. Je voelt je onzeker over je eigen kunnen en dat leidt tot faalangst en andere angsten.
 5. Je hebt nooit rust in je hoofd. Je denkt en piekert heel veel, je wikt en weegt, ook nadat je een beslissing hebt genomen.
 6. Je hebt graag dat de dingen lopen zoals jij wil, volgens jouw plan(ning) en op jouw manier.
 7. Je stelt soms heel lang uit om aan iets te beginnen, ook al zou je het willen.
 8. Je kunt moeilijk kiezen of beslissen want kiezen is verliezen.
 9. Je voelt je verantwoordelijk voor de mensen rond jou en doet 
er alles aan om hen te helpen.
 10. Je blijft maar doorgaan, je geeft nooit op, ook al geeft je lichaam aan dat het genoeg is geweest.
Lees hier meer over perfectionisme

Tips & advies

Lees onze blog

Daarom Better Minds Coaching

Als onderdeel van het Better Minds netwerk zijn we als geen ander thuis op de werkvloer. Onze coaches hebben jarenlange expertise in het bedrijfsleven en ondernemerschap. We staan met twee voeten in de praktijk en weten de weg op en naar de arbeidsmarkt. Inzichten die we graag willen inzetten voor jouw werkgeluk.

De wereld van Better Minds ›

Elke Geraerts
Doctor in de psychologie en founding partner van Better Minds Coaching.

Expertise

Daadkracht

Positief

Groei

Onze werkwijze is sterk wetenschappelijk onder-bouwd met focus op de positieve psychologie.

We reiken de juiste tools aan zodat jij meer in jouw kracht kan staan en ook effectief stappen durft zetten.

Je kan rekenen op een warme en authentieke aanpak door een ervaren coach die in je potentieel gelooft.

We werken op een oplossingsgerichte manier. En ondersteunen jou om te groeien en grenzen te verleggen.

Vind de coach die bij je past

Eppegem / Zemst

Sylvie Hofmans

De Pinte / Merelbeke

Sylvie Vandevelde

Gent

Ellen Roels

Roeselare

Sien Depuydt

Affligem

Cindy Petitjean

Lochristi & Lokeren

Sophie Grison

Mechelen / Kapelle-op-den-Bos

Ann Devynck

Catherine Campo

Antwerpen / Mortsel

Catherine Campo

Kessel - Lo / Leuven

Liesbeth Geuvens

Heusden / Destelbergen / Laarne

Carine Dewulf

Bree

Ingrid Tyskens

Kortenberg

Katrien Van Ostaede

Grobbendonk / Zandhoven

Els Vandervaeren

Herk-de-stad

Muriel Velu

Tienen / Hageland

Anneleen Van Kelecom

Ervaringen

Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf. Na herken­ning kan verande­ring ontstaan, wat ook gebeurd is. Ik kan nu meer zaken loslaten, wil minder controle hebben op alles wat rond mij plaats vindt en zie meer het positieve in plaats van wat er nog niet is. Ik heb meer zelfver­trouwen gekregen en vertrouwen in mensen rond mij, wat heel fijn is.

Christel R

De coaching­ses­sies bij Ann hebben geholpen om mezelf te (her)ontdekken om de impact op mezelf gevoelig te verhogen (mezelf als persoon). ). PERFECTLY IMPERFECT is een quote die aansluit bij de inzichten die ik heb verkregen uit de gesprekken met Ann.

Christophe DB

Je perfectionisme aanpakken? Start vandaag!

  1. Vul bijstaand formulier in en kies je coach of een regio.
  2. Binnen de 2 werkdagen word je gecontacteerd voor een gratis telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt het doel van de coaching bepaald: jouw behoeftes en vragen en welke begeleiding hier het beste bij aansluit.
  3. Je maakt met jouw coach een eerste afspraak.
  4. Kies je voor loopbaanbegeleiding? Bestel jouw loopbaancheques online en mail deze naar je coach voor je eerste afspraak. Kies je voor coaching? Contacteer ons voor het tarief.
  [footer_links][/footer_links]
  [footer_rechts_coach][/footer_rechts_coach]
  X
  X