Sophie Grison

Lochristi & Lokeren

Mensen vanuit hun kracht helpen groeien. Zodat ze – door eerst verbinding te maken met zichzelf en van daaruit met anderen – tot hun volle potentieel kunnen komen. Dat is de drijfveer van loopbaancoach Sophie. Daarbij laat ze zich maar wat graag inspireren door het groeitraject dat ze zélf heeft afgelegd. Sophie heeft namelijk maar liefst 25 jaar ervaring als HR-professional. Of ze nu werkte als recruiter of uiteindelijk als HR director, ze zorgde ervoor dat mensen op de juiste plek zaten. Zodat ze met goesting kwamen werken. Toen haar tewerkstelling tot een einde kwam, drukte Sophie de pauzeknop in. Wat wilde ze nu echt? Verder op automatische piloot? Of opnieuw contact maken met wat haar ten diepste drijft? Ze koos voor dat laatste.

Vandaag helpt ze jou ontdekken wat je talenten zijn, en reikt ze je tools aan op maat van jouw situatie en behoefte. Daarbij houdt ze je een spiegel voor, daagt ze je uit om ownership te nemen, en durft ze te confronteren. Maar dan wel in een veilige omgeving waar je jezelf mag tonen én waar plaats is voor humor. Daarbij laat Sophie zich graag leiden door de principes van de positieve psychologie. Het resultaat: meer energie, productiviteit, een gezonde dosis veerkracht.

Wat daarnaast nog in haar rugzak zit: een diploma rechten, een opleiding coaching bij Quintessence, een certificaat als loopbaancoach bij Better Minds at Work, een opleiding mindfulness en een certificaat bemiddeling. Heb je interesse in (loopbaan)coaching? Contacteer Sophie dan voor een intakegesprek.

Carrière – Communicatie – Energie – Leiderschap – Loopbaanbegeleiding – Omgaan met verandering – Perfectionisme -Talentontwikkeling – Veerkracht – Waarden – Werkgeluk – Work-life balans

+324 73 96 99 92
[email protected]

Hoe anderen Sophie ervaren

Sophie heeft mij toegelaten een aantal zaken op een rijtje te krijgen en in te zien in welke professionele omgeving ik mij goed kan voelen. Hierdoor was ik beter in staat te beoordelen welke keuzes/ opties mij dichter bij mijn uiteindelijk doel konden brengen. Sophie slaagt erin om een veilige omgeving te combineren met een no-nonsense aanpak !

Filip

Ik leerde Sophie kennen op een moment dat ik hulp nodig had om mezelf nog te herkennen. De connectie met mezelf was zoek, waardoor mijn negatieve gedachten de overhand namen. Stap voor stap, boek per boek, hielp Sophie me begrijpen wat ik nodig heb om volledig in verbinding te zijn met mezelf en mijn omgeving. Om in balans te zijn met de voor mij juiste positieve ingesteldheid. Bedankt Sophie. Ik kijk erg uit naar onze verdere weg samen. Er valt nog zoveel te ontdekken!

Leen VermeerschRegulatory Business Advisor at Euroclear

Door Sophie heb ik inzicht gekregen in mijn waarden en competenties en dat inzicht heb ik actief leren inzetten bij het solliciteren. Dit was het duwtje in de rug dat ik nodig had. Sophie is heel empathisch en begrijpt snel welke valkuilen er zijn en welke tips hierbij van toepassing zijn. Danku Sophie!

Elisa

Tijdens de sessies heb ik mezelf herontdekt en gezien welke meerwaarde ik kan bieden en wat belangrijk is voor mij. Sophie is echt iemand waarbij je jezelf kan zijn. Een eerdere begeleiding die ik bij een andere onderneming had gevolgd heeft me niet dezelfde voldoening gegeven als deze.

Stefaan

De eerste keer dat ik Sophie ontmoette, voelde het direct goed aan. Het klikte! Sophie is een empathische en aangename coach en heeft een zeer effectieve en fijne manier van coachen. In een aantal sessies werd mijn ‘zoektocht naar een nieuwe carrière’ aangepakt. Ik voelde me gesteund en werd op tijd en stond uitgedaagd waardoor ik snel inzicht kreeg om mijn volgende stappen te zetten. Ondertussen heb ik mijn “Why” uitgeschreven en ben ik klaar om mijn pad te bewandelen. Dank je wel voor ‘de klik’

Kathleen

Sophie is een heel enthousiaste coach die jou met veel warmte en deskundigheid zal ontvangen. Je voelt je direct op je gemak bij haar. Samen met jou slaagt ze erin om heel snel de cruciale punten te vinden die jou blokkeren om te bereiken wat je wil. Haar toolbox om deze aandachtspunten aan te pakken is indrukwekkend, en ze weet perfect welke tool op welk moment in te zetten. Zo zal je je doelstellingen ongetwijfeld bereiken! Het wordt gegarandeerd een boeiende reis waarin je steeds meer jezelf mag worden en in je kracht komt te staan!

Aline

Als je op zoek bent naar duurzame verandering in je leven en werk kan ik je Sophie van harte aanbevelen als coach. De snelheid, gevatheid en passie waarin ze je in beweging durft te brengen net buiten je comfort zone is uniek. Sophie biedt een veilige omgeving waarin je helemaal jezelf kan zijn. Vanuit haar jarenlange ervaring in de business wereld, werkt ze met unieke tools om je op je eigen unieke pad te brengen. In je kracht te zetten om aan de slag te gaan met jouw talenten en mogelijkheden en blijvende verandering voor jezelf te creëren Dank je wel Sophie, je bent gewoon top.

Annika

Sophie weet jou door haar waaier aan tools, jarenlange ervaring in de bedrijfswereld maar vooral door haar oprechte interesse in jou, te laten nadenken en te groeien. Ze begeleidt je op een verbindende manier om meer in je kracht te staan en zicht te hebben op je talenten en mogelijkheden.

Nathalie

Sophie is een coach die jou een veilige plek biedt waar je je kwetsbaar kan en mag opstellen. Een plek waar je gevoelens, vraagstukken, bekommernissen, twijfels naar boven mogen komen. Ze houdt je op een respectvolle, warme en empathische manier een spiegel voor.

Sophie zorgt er voor dat je meer gaat nadenken over wat je wel en niet belangrijk vindt in een job en op welke manier de work-life-balance in evenwicht kan zijn. Je krijgt doorheen de coaching meer vat op de zaken waar je nu tegen aan loopt en je krijgt opnieuw 'grond onder je voeten' wat je loopbaanmogelijkheden betreft. Na slecht vier uur loopbaancoaching bij Sophie, had ik een vrij helder beeld van de weg die ik moet gaan in de richting van een nieuwe uitdaging, ik kreeg handvaten om mijn loopbaan letterlijk in eigen handen te nemen. Ik kreeg ook vertrouwen in het feit dat je wel degelijk zelf je loopbaan kan vorm geven door regelmatig te reflecteren over wat je belangrijk vindt en welke talenten en competenties aanwezig zijn bij jou. Kortom, Sophie zorgt voor een zeer kwaliteitsvolle loopbaancoaching. Ik zal in de toekomst zeker nog met haar contact opnemen, wanneer ik 'vast' komt te zitten.

Geregeld kreeg ik de vraag: wat doe je professioneel? En ik vond het zo moeilijk om daar een compact antwoord op te geven, zonder de nadruk te leggen op zaken die ik vroeger gedaan heb en nu eigenlijk niet meer wil doen. Dus ik ging op zoek naar een klankbord. Sophie kwam op mijn pad en ze hielp me om mij om de rode draad in mijn loopbaan te benoemen, de zaken die mij energie geven helder te stellen en mij professioneel te herfocussen. Met haar innemende persoonlijkheid en met de glimlach hield ze me op een zachte en kordate manier een spiegel voor en gaf me andere invalshoeken. De snelheid waarmee ze inzicht kreeg in mijn professionele situatie, haar no-nonsense aanpak en haar business accumen zorgen ervoor dat ik op korte tijd de richting van mijn professionele focus uitgestippeld kreeg en ik nu gericht en uit mijn eigen kracht kan werken. Mijn professionele wereld en drive zijn groter geworden dankzij de samenwerking met Sophie.

Els

Toen ik bij Sophie kwam had ik weinig vertrouwen in een positieve uitkomst van mijn zoektocht naar een baan. Ik zag allerlei barrières en blokkeerde hierdoor mijn eigen succes. Dankzij het coachingstraject slaagde ik erin af te rekenen met mijn onzekerheden en vond ik veel sneller dan verwacht een nieuwe job. Ook in de komende jaren hou ik vast aan de verworven inzichten.

Wendy

Ik kwam bij Sophie terecht tijdens een sabbatical in mijn 50e levensjaar, mijn allereerste ervaring met een loopbaancoach… 50 jaar, dat betekent toch nog 15 à 17 te gaan, best wel veel, en dus wilde ik mijn job wel eens onder de loep nemen. Ik voelde meteen een klik met Sophie. Haar aanpak is professioneel én warm, ze stelt je meteen op je gemak. Veiligheid is essentieel om je kwetsbaar te kunnen opstellen waardoor je voluit durft te gaan in dit traject.

Sophie daagde mij uit doorheen verschillende creatieve oefeningen, waardoor je niet enkel nadenkt over je loopbaan, maar over je leven ’tout court', over jezelf, je passies en wat je wilt nalaten. De oefening rond de ‘energiegevers en energievreters’ was voor mij een echte eyeopener, ik durf zelf stellen een absolute ‘must’ voor iedereen in onze hectische maatschappij.
Ieder traject is heel persoonlijk, Sophie levert dan ook maatwerk doorheen haar coaching. Samen met haar ging ik op zoek naar mijn ‘missie'. Dat was misschien wel de belangrijkste vraag die ik had.
Sophie coacht creatief en toch gestructureerd, waarbij je voldoende tijd krijgt om de dingen te laten zakken en rijpen, waardoor de inzichten er ook wel komen. Doorheen het doorlopen van het traject heb ik uiteindelijk bevestiging gekregen dat het tijd was voor iets nieuws. In mijn geval was dat na 22 jaar bezig zijn met cijfers (en ook wel mensen), switchen naar een job die volledig mensgericht is. Ik wil de komende jaren een verschil proberen maken, inspireren en geïnspireerd worden.
Bedankt Sophie, om met mij dat eerste stuk van mijn nieuwe en ook wel hobbelige pad te bewandelen, het voelt goed en ergens ook bevrijdend. Bedankt voor jouw energie, jouw inspiratie en je warme persoonlijkheid.

Ann

Samenwerken met Sophie?

  1

  Vul het formulier in
  2

  Kies je voor loopbaanbegeleiding? Bestel jouw loopbaancheques online en mail deze naar je coach voor je eerste afspraak. Kies je voor coaching? Contacteer ons voor het tarief.
  3

  Binnen de 2 werkdagen word je gecontacteerd voor een gratis telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt het doel van de coaching bepaald: jouw behoeftes en vragen en welke begeleiding hier het beste bij aansluit.
  4

  Je maakt met jouw coach een eerste afspraak

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief  Coaching in je bedrijf?


  Wil jij je medewerkers zelf bijstaan in hun groei? Ontdek de mogelijkheden van individuele coaching.


  Ontdek meer