Heb jij ook last van de winterblues? Lijken de weken zich aaneen te rijgen in vijftig tinten grijs, terwijl de zomer met al haar kleuren en zonne-energie nog mijlenver weg is? Breng dan alvast de lente in huis via een lenteschoonmaak in je hoofd. Haal een zwabber door die sombere muizenissen en ontdek de kracht van positief denken!

 

Onze tips:

Hou een dagboek bij. Omarm de wintermaanden als een tijd van vertraging en bezinning. Trek elke dag tien minuten uit om neer te pennen wat jou bezighoudt, dankbaar te kijken naar wat er al goed gaat in je leven en nieuwe dromen te laten opborrelen. Wees mild voor jezelf als het je nu aan energie ontbreekt om dingen echt aan te pakken. Alles begint immers met bewustwording: just trust the process.

***

Leer iets nieuws. In de winter lijkt het alsof de natuur stilstaat, maar niets is minder waar. Achter de schermen wordt er al volop geïnvesteerd in het nieuwe lentegroen. Waarom zou jij deze saaiere periode ook niet gebruiken om wat bij te lezen, te gaan dansen of eindelijk die taalcursus te volgen die jou straks meer kansen geeft? Wedden dat je er positieve energie van krijgt?

***

Ga naar buiten. Toegegeven, het vraagt even op de tanden bijten, maar eenmaal je goed ingeduffeld door het winterse landschap stapt, smelten je blues als sneeuw voor de zon. Bewegen zorgt namelijk voor de aanmaak van het gelukshormoon serotonine, een natuurlijk anti-depressivum. En bewegen mag natuurlijk ook ramen lappen zijn: zo heb je in één klap heldere ramen én een helder hoofd.:-)

 

 

 

Op zoek naar een stappenplan om die goede voornemens nu écht te gaan realiseren?

Wordt dit jouw jaar van positieve verandering? Deze 5 tips van coach Hervée Darmont helpen je alvast op de goede weg!
En kan je toch nog wat professionele ondersteuning gebruiken om je doelen en plan van aanpak scherper te krijgen, aarzel dan niet om één van onze loopbaancoaches in te schakelen.
Er is immers altijd een Better Minds-coach
bij jou in de buurt. En dankzij de loopbaan-cheques van VDAB betaal je zelf amper 11,25€ per sessie.

 

 

Op naar meer mentale veerkracht!

Wil je nog extra tips en tricks om  veerkrachtiger met winter- en andere blues om te gaan?
Sla de podcast van veerkrachtexperte Elke Geraerts (CEO van Better Minds at Work) dan zeker niet over.

Beluister de podcast hier.

X
X