Ik ging bij een loopbaancoach op zoek naar een job, wat ik er vond, was mezelf”

“Miet en ik: wij schrijven al even geschiedenis samen”, begint Chris zijn verhaal. “Twee jaar geleden werd ik door mijn huisarts naar haar doorverwezen, en van onze kennismaking heb ik nog geen moment spijt gehad. Niet dat mijn pad vanaf dan over rozen liep: een burn-out met in zijn kielzog een ontslag vielen toen al niet meer af te wenden. Maar dankzij de steun van Miet was die hele episode niet alleen maar negatief. Want onderweg leerde ik zoveel.”

Uit die eerste fase herinnert Chris zich vooral Miet’s veelzijdigheid. “Miet is als coach echt van alle markten thuis. Naast loopbaancoach is ze ook burn- out- en reintegratie-coach. En wat mij betreft, mag ze zich gerust ook psychologe noemen”, klinkt het genereus. “Want ook al gaat het over werk, je neemt natuurlijk je hele zelf mee naar zo’n coachgesprek, en bij Miet was daar gelukkig ook alle ruimte voor. Haar holistische aanpak sprak me erg aan, ik voelde me echt gezien als mens.”

“Dus toen ik eenmaal was bekomen van die heftige ontslagperiode en weer aan de slag wou, trok ik opnieuw aan de bel bij Miet. Zij moedigde me aan om wat afstand nemen van mijn vorige jobinhoud en uit te zoomen. En dat was nodig, want wanneer je al meer dan 30 jaar in dezelfde sector werkzaam bent, geloof je niet dat je nog iets anders kunt: je zit vast in je eigen tunnelvisie. Tot Miet je aanspoort om eens wat verder te kijken; om een keer die helicopter view aan te nemen en je blikveld – en daarmee ook je zoekveld – te verruimen. Bij mij zorgde die aanpak ervoor dat ik begon te denken in mogelijkheden in plaats van in belemmeringen, en dat ik tenslotte een totaal andere weg durfde in te slaan. Zonder Miet’s aanmoediging om me te herörienteren, was zoiets simpelweg ondenkbaar geweest.”

En die herörientering stopte niet bij de job an sich. “Ik begreep dat, als ik duurzame stappen wilde zetten, ik ook lessen moest trekken uit mijn burn- out”, gaat Chris verder. Want ik wilde zeker niet meer terug naar af, naar die gouden kooi die me vastklonk aan een job die me dan wel status en geld opleverde, maar me verder nauwelijks energie en werkvreugde gaf. Het was tijd om me te bezinnen over mijn waarden. Om mijn prioriteiten te herzien en te kiezen voor meer levenskwaliteit, ook ten bate van mijn gezin. Ik diende dus ook een stuk persoonlijke groei door te maken.”

“In dat hele proces was Miet de gids, maar natuurlijk moet je als cliënt ook zelf aan de slag”, vertelt Chris.”Elk uur coaching vraagt om de nodige verwerkings- tijd, onder de vorm van huiswerkopdrachten en reflectie-oefeningen. En ook hier geldt: hoe meer jij investeert, hoe meer je eruit haalt. Voor mij is de kosten-batenanalyse alvast duidelijk positief gebleken. Ik weet nu dat ik bij een volgende uitdaging geen maandenlange coaching meer nodig heb om te komen waar ik wil zijn. Even twee à drie sessies in- boeken, en ik ben weer on the road.”

 

“Je neemt natuurlijk je hele zelf mee naar zo’n coachgesprek, en bij Miet is daar gelukkig alle ruimte voor.”

“Een ruimer blikveld, even pas op de plaats, bewustere keuzes: dat zijn al een aantal mooie dingen die het traject met Miet me hebben opgeleverd. Maar het meest waardevolle is en blijft toch wel dat ik vandaag een klaardere kijk heb op wie ik ben, wat ik wil en waar ik voor sta. Ik was vroeger een sterke pleaser, iemand die zijn eigenwaarde ophing aan wat ik dacht dat anderen van mij verwachten. Dat leidde ertoe dat ik vaak dacht in termen van ‘voldoen’ of ‘niet voldoen’ – ‘winnen’ of ‘verliezen’ – en dat ik mezelf vaak verloochende. Vandaag weet ik: als je voor jezelf kiest, kán je niet verliezen. De sessies met Miet hielpen me die belemmerende overtuigingen achter me te laten. Ik val niet langer samen met mijn job, ik zal er nooit meer mijn identiteit aan ophangen, en dat besef geeft zoveel rust en vrijheid! Daardoor kijk ik nu ook op een hele andere manier naar jobopportuniteiten: niet vanuit onzekerheid, maar vanuit kracht en het fundamentele vertrouwen dat ik mijn professionele pad wel zal vinden. Dankzij mijn coach kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst. Wat een cadeau!”

 

Dankzij Miet heb ik een klaardere kijk op wie ik ben en waar ik voor sta, en kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst. Wat een cadeau!”

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Chris? Contacteer me voor een vrijblijvend gesprek. Dan ben ik binnenkort misschien ook jouw klankbord!

 

Contacteer me voor een vrijblijvend gesprek.

X
X