“Als ik in mijn omgeving vertel dat ik loopbaancoach ben, dan merk ik vaak dat hier veel misvattingen over bestaan” vertelt Carine Dewulf. “Hierdoor laten mensen zich soms tegenhouden waardoor ze te lang ongelukkig in hun job blijven zitten”.  Omdat we graag ons steentje bijdragen aan het werkgeluk van al onze lezers, laten we Carine 3 belangrijke misverstanden ophelderen.

  1. Loopbaanbegeleiding, dat is toch alleen voor mensen die van werk willen veranderen?

Helemaal niet! Het doel van loopbaanbegeleiding is je professioneel (weer) beter in je vel te voelen. En hiervoor hoef je niet noodzakelijk van job te veranderen. Ruim de helft van de mensen die loopbaanbegeleiding volgen blijft bij hun werkgever. Je leert jezelf beter kennen,  je krijgt een beter inzicht in je kwaliteiten en valkuilen. Anders kijken naar jezelf kan er ook voor zorgen dat je anders kijkt naar je job en de mensen rondom jou.

Beter weten wat je wil, wat je kan en wat je nodig hebt om je professioneel goed te voelen leidt tot meer zelfvertrouwen. Hierdoor kom je in actie en durf je de nodige stappen te zetten naar meer werkvoldoening, bij je huidige werkgever of een andere.

  1. Een loopbaancoach vertelt me wat het ideale beroep voor mij is

Nee, de uitkomst van loopbaancoaching is geen lijstje van functies die je een succesvolle carrière garanderen. Een loopbaancoach is geen encyclopedie van alle mogelijke beroepen en hun vereisten. Loopbaanbegeleiding is een manier om stil te staan bij je huidige werksituatie en je te versterken in loopbaanbeslissingen voor de toekomst.

Ik stel jou de vragen die jij jezelf niet stelt zodat je een goed zicht krijgt op wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar je voldoening uit haalt. Je krijgt “huiswerk” mee om hier verder mee aan de slag te gaan. Het geeft je richting en houvast om te verkennen wat bij je past. Ik ben je sparringpartner en moedig je aan om actie te nemen richting je doel.

  1. Loopbaancheques, is dat niet iets voor werklozen?

Fout! Loopbaancheques zijn net bedoeld voor mensen die aan het werk zijn. Het is de ideale tool om heel voordelig loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancoach. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid betaal je slechts 45 euro voor 4u loopbaancoaching (of 80 euro voor 7u). Zowel werknemers als zelfstandigen (inclusief free-lancers) die al minstens 7 jaar aan de slag zijn hebben om de 6 jaar recht op 2 loopbaancheques, ook wie tijdelijk werkloos is of in opzegtermijn.

Kom je niet in aanmerking voor loopbaancheques maar wil je toch graag aan de slag met loopbaanbegeleiding? Uiteraard is dat ook mogelijk.

Dus, wil je werk maken van meer werkgeluk? Aarzel niet een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen bij één van onze coaches.

X
X