Ja maar deze keer is het voor echt!!

We kennen het allemaal. Bij het ingaan van het nieuwe jaar nemen we onszelf heel wat nieuwe, ambitieuze of gezonde acties voor. Bij het maken van deze voornemens zijn we vastberaden. Deze effectief volhouden, blijkt echter een hele opdracht. Elk jaar opnieuw…

Herkenbaar? 😊

Wist je dat slechts 12 procent erin slaagt om hun nieuwe voornemens te realiseren? Dat is bijzonder weinig. Daarbovenop belanden al die mooie plannen vaak tegen midden januari al terug in de vuilbak. Volgens onderzoek blijkt dat dit voornamelijk komt door:

  • Teveel doelen in één keer willen behalen
  • Ons plan als te groots en dus niet haalbaar zien
  • De doelen niet specifiek en helder genoeg formuleren

Om het tij te keren, moeten we ons plan van aanpak dus wijzigen.

Met deze 5 tips verhoog je dit jaar de slaagkans van jouw persoonlijke doelen!

Tip 1: Focus en selecteer

Maak een lijstje met maximum 5 haalbare doelen.

Verdeel deze vervolgens onder in kleine haalbare stapjes.

Focus jezelf op maximaal 1 doel tegelijkertijd en ga niet naar het volgende voor het vorige werd gerealiseerd. Step by step is the way to succes!

Tip 2: Trigger je brein

Maak een vision board of lijst met jouw doelen en hang dit op een zichtbare plek. Op die manier word je er regelmatig aan herinnerd en kan je jouw motivatie aansterken. Ons brein houdt van visuele impulsen, dus maak hier gebruik van!

Tip 3: Droom maar blijf realistisch

Dream big, maar hou de voetjes op de grond. Doelen waar je geen controle over hebt zijn moeilijk te realiseren. Zorg er dus voor dat elk doel op je lijst realistisch, haalbaar én meetbaar is.

Tip 4: Visualiseer

Geloof erin dat je effectief in staat bent om je doelen te verwezenlijken. Ons brein is uiterst taalgevoelig, dus het is van groot belang om jezelf af en toe lieve en motiverende woorden toe te spreken. Visualiseer de concrete impact van het behalen van je doel: hoe gedraag je jezelf, wat denk en voel je wanneer je dit doel hebt bereikt?

Tip 5: Make it fun!

Ga de uitdaging aan met jezelf en koppel zowel tussentijdse als finale beloningsmomenten aan elk doel. Zorg ervoor dat je uitkijkt naar de beloning, om zo je intrinsieke motivatie nog meer te laten spreken.

Let’s gooooo!

Nood aan begeleiding om jouw doelen te bepalen en ook effectief uit te voeren? Ik ondersteun je graag! Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan of contacteer me via [email protected].

X
X