Het jaareinde is in zicht! Het moment waarop we ons werk stillaan afronden om de kerstperiode in te gaan. Kijk jij ernaar uit om aan te schuiven aan de feesttafel en familie terug te zien? Of lonkt deze periode tussen de feestdagen om even tot rust te komen?

Deconnecteren van het werk, je smartphone, je mail en overvolle agenda is een heus kerstcadeau voor jouw brein. Laat jezelf tot rust komen van al die prikkels waarmee je dagdagelijks gebombardeerd wordt. Je grijze massa zal je dankbaar zijn! Niets zo gezond als wat tijd voor jezelf en connectie met je omgeving. Wie weet sta je wel versteld van je creatieve oplossingen die opborrelen voor die dingen die je al een tijd bezig houden.

Wist je dat je brein relaties en oprechte connectie maken met elkaar nodig heeft om gezond en verstandig te blijven? Tijd dus voor een rondje ‘phone stacking’ aan het kerstdiner en met je volle aandacht bijpraten met je vrienden en familie.

Moeite om te deconnecteren van het werk?  Of tijdens de vakantie niet te vervallen in een uurtje ‘scrollen’ uit verveling?

Onze tips:

– Plan een uitstapje met een vriend of vriendin die je al lang niet zag, of trek erop uit met het gezin
– Herontdek je creativiteit: Dans, schilder, bak, kook, brei, … doe al die dingen die je vroeger graag deed maar in de ratrace van het alledaagse leven ondergesneeuwd raakten.
– Ga sporten of haal die Yoga mat van onder het stof!
– Haal apps die het meest je aandacht opeisen van je smartphone en zet je meldingen af.

Zo laad je de batterijen weer op voor een gloednieuw jaar.

 

 

 

Better Minds Coaching wenst jou een succesvol 2023 waarin jij je talenten volop kan inzetten en met veel focus en werkgeluk aan de slag kan gaan!

X
X