De positieve dingen in je leven herkennen en waarderen draagt bij tot een goed gevoel! Toch hebben we vaak meer aandacht voor de negatieve en vervelende zaken. Als we alléén daar aandacht voor hebben, lijkt het alsof het leven alleen maar uit tegenslag bestaat. Toch gebeurt er elke dag wel iets dat de moeite waard is: een nummer uit je jeugd horen op de radio, een prachtig jasje vinden in de tweedehandswinkel, een uitnodiging om lekker iets te gaan eten …

Het vraagt wat oefening om deze (kleine) positieve zaken te herkennen, maar het helpt om je batterijen op te laden. Een getraind oog zal positieve zaken vaker en sneller opmerken dan de negatieve. En dat doet deugd!

Neem voor het slapengaan elke avond 10 minuutjes de tijd om terug te blikken op 3 leuke dingen uit je dag. Een kleine gewoonte met een grote impact: zo ga je met een positief gevoel naar bed. Als je in een dip zit, kan het bijzonder moeilijk zijn om meteen drie positieve dingen op te sommen. Begin dan met één positief ding per dag. Het mag iets zijn dat voor jou klein of onnozel aanvoelt. En bedenk: oefening baart kunst!

Door vaker op goede of leuke dingen te letten, zullen de positieve gebeurtenissen meer opvallen en zal je van nature het leven rooskleuriger bekijken.

 

X
X