Je kent het: stress die plots opkomt en jou belemmert om het hoofd koel te houden. En jammer: je hebt die stressbal niet bij! Geen paniek. Deze eenvoudige ontspanningsoefening kan je altijd én overal kan doen, zonder dat iemand er iets van merkt. Het enige wat je nodig hebt, zijn je 5 vingers. Die heb je altijd bij de hand. .

  • Plaats je duim en wijsvinger tegen elkaar. Denk terug aan een moment dat je lichaam zich prettig moevoelde. Bv. na het sporten, na een stevige wandeling, na het werken in de tuin …
  • Plaats je duim en middelvinger tegen elkaar. Denk terug aan een moment dat je warmte of liefde voelde, een warme omhelzing kreeg of gaf, een goed en aangenaam gesprek of een innige vrijpartij beleefde met iemand waarvan je houdt.
  • Plaats je duim en ringvinger tegen elkaar. Denk terug aan een moment dat je een mooi compliment kreeg. Probeer nu het gevoel dat je had bij het krijgen van dit compliment opnieuw te beleven.
  • Plaats duim en pink tegen elkaar. Denk terug aan een prachtige plek waar je ooit bent geweest. Blijf een tijdje op die plek en probeer het gevoel dat je op dat moment had op te roepen.

Wat vond je ervan? In het begin zal het nog wat denkwerk vragen: wat betekende de combinatie duim-pink nu alweer? Maar naarmate je oefent merk je dat het beter gaat. Weinig resultaat? Geen zorgen, elk type ontspanningsoefening vraagt tijd om onder de knie te krijgen.

Benieuwd naar onze 10 tips tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid? Bekijk ze hier!

X
X