“Als ik groei, groeit mijn onderneming mee”

Erik Moniquet is de bevlogen Managing Director van Moniquet & Compagny, een consultingbedrijf dat organisaties duurzame oplossingen biedt voor hun strategische en financiële problemen

Een ondernemer in hart en nieren, zo kan je Erik het best omschrijven. Erik leeft voor zijn bedrijf en draagt zijn medewerkers op handen. Maar soms voelt het eenzaam aan de top. Want ook als ondernemer wil je groeien en mentaal uitgedaagd worden, maar het is niet altijd makkelijk om mensen te vinden die jou die noodzakelijke spiegel durven voor te houden. Gelukkig is er dan een coach als Miet die op zo’n moment het verschil kan maken.

 

“Ook in professionele relaties is vertrouwen cruciaal”

“Ik geef het graag toe, ik ben erg ambitieus”. Aan het woord is Erik Moniquet, Managing Director van het consultingbedrijf Moniquet en Company. “Voor mij is the sky the limit. Maar tegelijkertijd besef ik dat mijn bedrijf enkel en alleen kan groeien als ikzelf niet te beroerd ben om hetzelfde te doen. De laatste tijd voelde ik steeds duidelijker dat ik op persoonlijk vlak tegen grenzen aanliep die ik in mijn eentje niet kon verleggen. En dus ging ik op zoek naar een coach om me hierin te begeleiden. Met Miet had ik onmiddellijk een klik. Vooral haar no nonsense aanpak sprak me erg aan. Mij doe je geen plezier met rond de pot draaien: het is net die transparante spiegel waar ik naar op zoek ben. Maar tegelijk wil je natuurlijk ook als mens echt gehoord worden en je begrepen voelen. Directheid en empathie: wat mij betreft combineert Miet beide kwaliteiten wonderwel.”

En dit niet zonder resultaat. Al tijdens het eerste geprek werd het duidelijk waar Eriks groeimarge zat. “Ik kreeg de laatste tijd nogal wat ‘nee’s’ te verwerken”, vertelt Erik, “bijvoorbeeld bij business deals die vlak voor afronding alsnog afsprongen. Het frustreerde me mateloos, en ik merkte dat ik deze missers zelfs als persoonlijke afwijzingen begon te ervaren. Door hier met mijn coach op in te zoomen, ontdekte ik dat ik mezelf saboteerde met heel wat belemmerende overtuigingen; overtuigingen die ervoor zorgden dat ik een pantser rond me opbouwde. Ik speelde op veilig, durfde mezelf niet te laten zien, en dat had een negatieve invloed op mijn professionele relaties. Toegankelijkheid en vertrouwen zijn immers essentieel bij zaken doen, dingen die pas kunnen groeien wanneer je ook als ondernemer je authentieke zelf durft te zijn.”

“Afstandelijkheid, kort-van-stof worden, overdreven controledrang: ik begrijp nu beter dat het coping-strategieën zijn die ik mezelf heb aangeleerd om met stress om te gaan, maar die me vaak tegenwerkten. Dankzij dat inzicht kan ik vandaag bewuster kiezen voor de omgekeerde beweging: uit het hoofd en in het hart. Om op die manier meer connectie te maken, met mezelf én met mijn klanten.” “Maar natuurlijk is er nog werk aan de winkel”, lacht Erik, en dus gaat het coachtraject nog even door. “Ik merk dat de gesprekken met Miet me veel positieve energie geven en me op een groeigerichte manier naar de toekomst helpen kijken. Dat is ontzettend verfrissend, want als ambitieus ondernemer stuit je nogal eens op vooroordelen en ongeloof. Het maakt deel uit van onze Vlaamse cultuur om mensen die hun hoofd
boven het maaiveld proberen uit te steken daarbij maar liever te ontmoedigen; mensen zien al snel beren op de weg. Hoe bevrijdend is het dan wanneer Miet me vraagt wat mijn dromen zijn en wat ik nodig heb om daar te geraken. Als coach helpt ze me denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen, en ik merk dat die benadering sterk bij me resoneert. Want tenslotte is het dat wat ook wij bij onze klanten doen: hen op een oplossingsgerichte manier coachen richting groei.

“Ondernemen is topsport geworden. Blij met een coach die mijn mentale fitness ter harte neemt!”

Bovendien komen er – zelfs zonder dat je bewust op zoek gaat naar nieuwe plannen – elke dag nieuwe uitdagingen bij: de coronacrisis, ontspoorde energieprijzen, toeleveringsproblemen, de hoge inflatie: ondernemen is
topsport geworden. Net als een atleet moet je als ondernemer vandaag immers in goede vorm zijn om die lat steeds hoger te leggen en nieuwe antwoorden te vinden. Ik kan dus alleen maar blij zijn met een coach die mijn mentale fitness ter harte neemt!”

Ben je geïnspireerd door Eriks verhaal?
Contacteer me voor een vrijblijvend
gesprek. Dan geef ik jou binnenkort
misschien ook dat noodzakelijke duwtje
in de rug. 

[email protected]
0478/99 79 35

X
X