Wat heeft een loopbaancoach jou te bieden?

Wat startte vanuit een zekere wanhoop en diep verlangen naar een antwoord op mijn loopbaanvraag werd een verrijkend traject waarin ik stevig de spiegel werd voorgehouden en mezelf dan ook beter mocht leren kennen. Door de coaching werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, of mag ik zeggen met mijn neus op mijn talenten en waarden gedrukt? Door allerhande oefeningen maar vooral door de reflectie en de dialoog die daarop volgde klaarde de mist in mijn hoofd zo snel op. Alles werd plots weer oh zo duidelijk.

Kies jezelf een goede loopbaancoach!

Maar hoe herken ik nu een goede coach?

Wat mij betreft gaat een goede loopbaancoach op zoek naar wat jij al allemaal in je hebt, maar nog niet helder ziet. De coach brengt structuur en laat je jouw eigen goud terug ontdekken, hierbij is confrontatie en reflectie onvermijdelijk. Schouder aan schouder worden stappen gezet in de richting van groter (werk)geluk, liefst met een vleugje positieve psychologie en via een oplossingsgerichte aanpak. Een goede loopbaancoach is 100% voor jou aanwezig, tijdens het coaching ben jij prioriteit.  Jou uitdagen om te reflecteren over jouw waarden, jouw missie en jouw doelen, dat is waar je coach je toe dient aan te zetten. Aan de hand van verrassende werkvormen helpt je coach jouw talenten terug te ontdekken en deze optimaal in te zetten. Met als kers op de taart het vinden van een nieuwe balans en handvaten om die balans ook te behouden.

Mijn raad?

Durf kritisch te zijn maar volg daarnaast ook maar je buikgevoel. Meestal laat je intuïtie je niet in de steek. Voel je je veilig en voelt het vertrouwt? Voel je die connectie? Dan volgt de rest wel vanzelf.

 

 

Nieuwsgierig naar wat ik je te bieden heb als coach? Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Shanna Vinckier

+32 475 58 36 33

[email protected]

X
X