Wanneer jij terugblikt op de afgelopen werkweek, was je dan meestal aan het focussen op één taak, of net aan het multitasken? We doen vaak allerlei dingen tegelijkertijd: mailtjes beantwoorden, een rapport schrijven, bellen, de was insteken, … Je brein switcht de hele tijd tussen taken! Je productiviteit daalt en je aandacht gaat naar niemandsland. Je brein kan niet meer volgen…  

Onze 2 tips om meer ‘focus’ te houden?

  • Bedenk wat belangrijk voor jou is in je professionele en privéleven, en durf je daar volledig op focussen. Dat zorgt voor meer tevredenheid en voldoening.  Pak dus niet alles tegelijk aan, maar geef volle aandacht aan jouw prioriteiten.
  • Creëer net als veel topsporters een focusritueel. Zag je een voetballer al eens een kruisteken maken of de grasmat kussen voor de match? Geen bijgeloof, maar wél hun manier om zich mentaal volledig voor te bereiden op een topprestatie en in ‘the flow’ te geraken. 

Ook jij kan jouw persoonlijk ‘focusritueel’ creëren: Een goed nummer of playlist opzetten, een paar stretchoefeningen, een 10 tal keer diep ademhalen, en dan …mailbox toe en met volle focus beginnen aan de belangrijkste taak op jouw lijst vandaag. 

Wat jouw nieuwe ritueel ook is, zorg dat het ‘uniek’ is. Iets wat je enkel doet wanneer je in volle focus wil gaan en herhaal het iedere dag, gedurende een paar weken. 

Voor je het weet heb je jouw brein ‘getraind’ om in focus te gaan wanneer jij het wil!

Wil je ondersteund worden om je focus beter te houden? Contacteer ons voor een gratis kennismakingsgesprek.

X
X