Thuiswerken heeft zo zijn voordelen: je hebt geen reistijd, kan je goed focussen en wordt minder gestoord door je collega’s. Maar het wegvallen van de small talks aan het koffieapparaat op kantoor of een wandeling met je collega tijdens de lunch zorgt er misschien wel voor dat je je éénzaam voelt.

Bovendien is er niemand die je even een pauze laat nemen,  surf je van online meeting naar online meeting …

Van die overload aan prikkels wordt je brein gegarandeerd moe. Het maakt je minder stressbestendig, knaagt aan jouw weerstand en vermogen om te focussen. Ook jouw brein heeft af en toe een pauze nodig om weer energie te kunnen bijtanken op te laden.

Onze tip? Druk regelmatig je switch off knop in en investeer in ‘afwezige tijd’!

Laat de wind eens door je hoofd laten waaien tijdens een wandeling in het park, een half uurtje fietsen of joggen. Laat je verbazen door de creatieve ingevingen of oplossingen die tijdens jouw afwezige tijd in je hoofd opkomen en de efficiëntie waarmee je nadien weer aan de slag gaat. 

Vind je het moeilijk om dit tijdens de dag te doen, start dan op zijn minst je thuiswerkdag met een wandeling rond je huis. Trek je schoenen en jas aan, doe alsof je naar kantoor vertrekt en maak van je woon-werk verkeer en wandeling rond je huis. Gegarandeerd meer energie in de loop van de dag! Wil je ondersteund worden om meer afwezige tijd te ervaren? Contacteer ons voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

X
X