Ik contacteerde loopbaancoach Anja omdat ik na een periode van herstel en rust wou bekijken hoe ik terug aan de slag kon gaan. Mijn vragen waren: Welke beroepskeuzes maak ik om te vermijden dat ik ga hervallen? Hoe zorg ik ervoor dat mijn werk niet met al mijn energie gaat lopen, en bewaar ik een betere balans met mijn privéleven?

Wat de coaching me heeft opgeleverd

Dankzij de coaching heb ik ingezien hoe belangrijk het is om iets met je hart te doen, omdat dat je energie geeft. In mijn huidige werkcontext vreet mijn job energie weg. Ik kwam telkens uitgeput thuis en zowat de enige motor die me aandreef was de verslaving aan het kunnen afvinken van taken in snel tempo, alsof ik Pac-man was. Tijdens de gesprekken met Anja ontdekte ik het belang van het relativeren van mijn perfectionisme, wat zeker nuttig was.

Creatief bezig zijn kwam als talent en belangrijke waarde naar boven en Anja stimuleerde me om hiermee aan de slag te gaan. Wanneer ik overdag met administratieve taken ben bezig geweest, dan voel ik me mentaal moe. Maar na een dag waarin ik enkele uren geschilderd heb, heb ik net veel energie. Als ik dus de voorlopige balans opmaak (na 1 week), dan kan ik bevestigen dat het creatief bezig zijn goed zal zijn voor mij. Misschien kan ik op een dag professioneel bezig zijn in de creatieve sector. De mogelijkheden hiervoor en welke opleidingen ik dan wil volgen, ga ik zeker nog onderzoeken.

De tips die ik zeker verder wil toepassen:

  1. Stop met multitasken.
  2. Kies een beroep dat aansluit bij je passies: lesgeven, contact met mensen, creatief bezig zijn, vastgoed, meubilair, ondernemen, dansen, fotografie.
  3. Laat imperfectie toe.
  4. Ontspannen is even belangrijk als inspannen. Vooral als ik me ontspan, win ik tijd.
  5. Zorg voor dagstructuur, make it short en integreer tijdsdoelen, óók in de beperkte workload van mijn kleine huishouden.
  6. Me afvragen wat ik wil, wat ik belangrijk vind en mijn keuzes daarop richten.

Voor wie is loopbaancoaching een goed idee?

Ik ben blij dat ik de kans heb gehad om loopbaanbegeleiding bij Anja te volgen. Ik weet dat het vaak wordt aangeraden voor mensen die vastzitten in hun job en elke arbeidsvreugde hebben verloren. Zelf zou ik de begeleiding ook willen aanraden aan mensen die net als ik wél met enthousiasme aan het werk waren, maar gewoonweg gecrasht zijn onderweg. Misschien hoef je dan niet per sé een andere job te doen. Misschien volstaat het om die leuke job… ànders te doen. Ook daarbij kan de loopbaanbegeleider je helpen.

Veerle, Regio Manager

X
X