“Het leven zal voorlopig nog niet ‘normaal’ worden”, lezen we in de krant. Het zou naïef van ons zijn als dit ons zou verbazen. Uiteraard kan je niet opeens een aan/uit knopje indrukken om een virus direct te laten vertrekken.

Toch vraagt het bij momenten meer energie om hier nog positief in te blijven en met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Het voelt soms aan als ‘Wachten op Godot’. We kijken halsstarrig uit naar het moment dat we weer iemand mogen knuffelen, uit eten gaan, het werk normaal kunnen oppikken, …maar wanneer komt dat moment?

Veel van onze drijfveren vallen weg in deze periode, dus het is een hele uitdaging om onszelf te blijven motiveren. Haal jij veel energie uit fysieke aanwezigheid van mensen? Samen lachen, ideeën uitwisselen? Motiveert het jou om regelmatig van locatie te veranderen door klantenbezoeken of het begeleiden van mensen op verschillende sites? Word jij er gelukkig van gastheer of gastvrouw te zijn en andere mensen in de watten te leggen? Dan ben je er op dit ogenblik allemaal aan voor de moeite.

Hoe hou je dit vol zonder leeg te lopen?

We kunnen onze focus verleggen naar het NU en naar wat er WEL is. Hoe vaak zal het jou tijdens jouw werkleven nog overkomen dat je dagelijks tijd hebt om te wandelen, fietsen of lopen? Hoeveel keer in jouw loopbaan zal je nog een periode meemaken waar je de werkdag niet moet starten na 1,5u file? Wat betekent het voor jou om na een werkdag niet eerst nog 2u in een auto te moeten kruipen maar onmiddellijk bij jouw partner of gezin te zijn en samen te kunnen eten?

We leren onszelf beter kennen in deze tijden. Het wordt nu heel duidelijk voor ons wat we missen, waarom we het missen en hoe het komt dat onze drive soms ver te zoeken is. Je beseft nog beter dan vroeger wat jouw drijfveren zijn. Het wordt nog duidelijker welke type taken energiegevers en -nemers zijn. Je voelt heel erg aan welke werkcontext jij nodig hebt om op jouw best te functioneren.

Is het niet zo eenvoudig om het wrang gevoel en het gebrek aan energie te kunnen benoemen in concrete zaken? Of besef je voor jezelf dat jouw huidige job jouw belangrijkste energiebronnen niet voldoende meer kan bieden? Maar heb je geen idee wat je dan wel kan doen?

Dan is een traject van loopbaancoaching iets voor jou. Het team van Better Minds Coaching helpt je graag de zaken onder woorden brengen of begeleidt je graag in jouw eerste stappen naar een nieuwe uitdaging bij jouw huidige werkgever of elders.

Heb je recht op loopbaancheques? Dan betaal je slechts 40€ voor samen 4 sessies loopbaancoaching.

X
X